Walrus - to ... Co mrož?

FIRST -a; m. 1. Velký námořní mastoidní savec s krátkými vlasy, velkými špičáky a dlouhými kníry. Pacifik m. Stádo mrožů. Silný jako m. Snort, jako 2. Razg. Milovník zimního koupání v otevřené vodě. Sekce mrožů. Soutěže mrožů. Walrus, -th, -th. (1 číslice). M. tuku. M-tyčinky. M-ta kost. M-ta pokožka. M-ty pásy. mrož (viz). * * * savec savců z řádu plutvonožců. Délka 4 m, je hmotnost až do 2 m. K špičáky horní čelisti (mrože psím) vystupují z ústí (u mužů a 80 cm). Distribuováno téměř kruhově. Rybolov je zakázán; na mnoha místech je místním obyvatelům povolena omezená výroba. V červené knize IUCN.

* * * MORZHMORZH (Odobenus rosmarus), jediným zástupcem rodiny mroži (Odobenidae) autoskel ploutvonožců ( viz ploutvonožce zvířata.); je distribuován v pobřežních vodách a podél okrajů ledových polí v arktických mořích. Délka těla mužů dosahuje 4 m, hmotnost větší než 1,5 t; samice - 3 m nebo méně 1 t. Hlava je relativně malá, uši chybí. Charakteristickým znakem je přítomnost mrože kly - dvojice vyčnívající z úst a stále se zvyšující horní špičáky délce 70-80 cm, kterým mroži rozdělené škeble. Kly se používají pro řemesla. Kůže mrože dosahuje tloušťky 3 až 4 cm a je pokryta řídkými vlasy.Přední a zadní žebra jsou zhruba stejná a jsou stejně používána při cestování po vnitrozemí. Ve vodě se zvířata pohybují hlavně kvůli ohybům v zadní části těla, ale mohou také hrabat s předními žebry.

Základem výkonu mrožů tvoří spodní bezobratlých, takže tato zvířata nejsou obvykle nacházejí v oblastech, kde je hloubka větší než 50-100 m Zachycuje mroži hlavně na okraji pole ledových migrující po nich v létě na sever, a v zimě. - Na jihu. Na konci léta mohou jít ven na odpočinek a na zemi. Ostružiny jsou stáda zvířat, obvykle držena ve skupinách 10-15 až několik set jedinců a dokonce tisíce jedinců. Během období rozmnožování dochází k bojům mezi muži, ale mrožky netvoří harem. Porod a páření se vyskytují na ledě. Mladé mláďata zůstávají u své matky dva roky nebo déle. Lov mrožů je zakázán. na mnoha místech je místním obyvatelům povolena omezená výroba. Walrus je uveden v mezinárodním červeném knize

Collegiate Dictionary. 2009.